Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Trebinje evidentirala krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“

| Trebinje | Četvrtak, 25. februar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 24. februara 2021. godine provodeći planske aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirali krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica inicijala S.S..

Naime, policijski službenici su uočili lice inicijala S.S. kako na autobuskoj stanici u Trebinju, u prtljažnik minibusa jednog prevoznika pokušava da sakrije određene predmete. Pregledom prtljažnika pronađeno je sedam pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i jedna ručno pravljena cigareta, takozvani „džoint“. Radnjom uviđaja izuzeta su pronađena pakovanja i ručno pravljena cigareta.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju naredio je da se Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osumnjičenog lice inicijala S.S. dostavi u redovnoj proceduri.

Policijska uprava Trebinje je u 2020. godini evidentirala 16 krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i 102 prekršaja iz oblasti zlupotrebe opojnih droga.