Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, sankcionisano 87.2%

| Gradiška | Petak, 26. februar 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, realizovana je trodnevna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korišćenje bezbjednosnog pojasa, sjedalica za djecu, mobilnog telefona za vrijeme vožnje, tehničke neispravnosti vozila, posjedovanja zimske opreme i kontrola traktora i radnih mašina.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 218 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 190 vozača ili 87,2%. Po akcentu akcije sankcionisan je 121 vozač, dok je 69 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

Od 121 sankcionisanog vozača po akcentu akcije, 68 vozača sankcionisano je zbog neposjedovanja zimske opreme, 22 vozača zboh tehničke neispravnosti vozila, 18 vozača za nekorištenje bezbjednosnog pojasa, 11 vozača zbog nekorištenja sigurnosnih sjedalica i 2 vozača zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.