Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U dane vikenda oduzeta dva vozila i četiri vozača lišena slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

| Mrkonjić Grad | Ponedeljak, 01. mart 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad u dane vikenda sproveli su aktivnosti sa ciljem pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 26.02.2021. godine, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju pokušali su da izvrše kontrolu putničkog automobila marke „BMW“. Tom prilikom vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja, te se udaljio u nepoznatom pravcu. Operativnim radom na terenu policijski službenici utvrdili su da je navedenim vozilom upravljalo lice inicijala M.B. iz Šipova koje je upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da vozilo nije registrovano. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od oko 5.900 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica M.B. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe, 27.02.2021. godine policijski službenici Policijske stanice Šipovo izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Audi 80” kojim je upravljalo lice inicijala D.G. iz Šipova prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od oko 6.450KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica D.G. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tokom pojačanih aktivnosti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH tokom vikenda lišena su slobode 4 lica, svi iz Mrkonjić Grada, kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, i to lice inicijala N.Š. vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,06 g/kg, lice inicijala R.B. vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,16 g/kg, lice inicijala S.V. vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,03 g/kg i lice inicijala D.P. vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,60 g/kg.