Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Evidentirana dva krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

| Zvornik | Ponedeljak, 01. mart 2021.

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda su na području Policijske uprave Zvornik evidentirana dva krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Naime, policijski službenici PS Zvornik i Jedinice Žandarmerije PU Zvornik, preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, 26.02.2021. godine oko 21,00 čas, izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u gradu Zvorniku, prilikom čega su utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije u pogledu broja gostiju, obzirom da se u istom nalazilo preko 100 lica, zatim u smislu nošenja zaštitne opreme i fizičke distance. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da postoje obilježja kriivčnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Policijski službenici PS Kozluk i Jedinice Žandarmerije PU Zvornik, 27.02.2021. godine oko 21,00 čas, izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u mjestu Tršić, grad Zvornik, prilikom čega su utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije u pogledu broja gostiju, obzirom da je u istom legitimisano 179 lica, zatim u smislu nošenja zaštitne opreme i fizičke distance. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da postoje obilježja kriivčnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici PU Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.