Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U dane vikenda realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, 27 učesnika sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu

| Gradiška | Ponedeljak, 01. mart 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane vikenda u vremenu od 19,00 do 01,00 čas, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana i alkotestirana 1202 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 27 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišen slobode. Takođe, 7 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.