Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Protivpravno eksploatisali prirodna bogatsva

| Doboj | Ponedeljak, 01. mart 2021.

Policijska uprava Doboj 26.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj je podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala M.Đ. sa područja opštine Teslić zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja“.

Za lice inicijala M.Đ. postoji osnov sumnje da je u periodu od početka mjeseca jula pa do kraja oktobra 2019. godine, kao osnivač i predstavnik jednog privrednog društva sa područja opštine Teslić, bez odobrenja  nadležnog ministarstva i bez zaključivanja ugovora o koncesiji, kao i bez posjedovanja licence o vršenju eksploatacije, angažovalo dva lica koja nisu zaposlena u navedenom društvu da za potrebe istog vrše esploataciju i odvoz majdanskog lomljenog kamena i nasipanje istog na nekategorisanim lokalnim putevima u četiri mjesne zajednice na području opštine Teslić, po prethodno zaključenom ugovoru o izvođenju radova na održavanju nekategorisanih puteva u 2019. godini sa Opštinom Teslić, što su ista i učinila.

Nakon završenih radova, privredno društvo sa područja opštine Teslić je  Opštini   Teslić ispostavilo račun shodno ugovoru, od čega je navedeno da  vrijednost izvođenih radova koji se odnosi na  nasipanje nekategorisanih lokalnih puteva  iznosi oko  9.240 KM, za koji iznos je navedeno privredno društvo ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.