Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Trebinje učestvovala u obilježavanju Svjetskog dana civilne zaštite

| Trebinje | Ponedeljak, 01. mart 2021.

Policijski službenici Jedinice žandarmerija Policijske uprave Trebinje su 28. februara 2021. godine, učestvovali u centralnoj manifestaciji obilježavanja Svjetskog dana civilne zaštite – 1. marta, „Štit 2021“.

Pripadnici Jedinice žandarmerije PU Trebinje su izveli vježbu kojom su pokazali kako se u praksi radi lišenje slobode lica koje je počinilo neko krivično djelo i koristi putnički automobil za bijeg, pri čemu se sva radnja dešava na prometnoj raskrsnici u gradu.

Tema vježbe „Štit 2021“ je bila reagovanje u slučaju zemljotresa. Program je počeo svečanom smotrom svih službi koje učestvuju u bilo kojoj akciji spasavanja, nakon čega su uručene zahvalnice najzaslužnijim službama.

Od Grada Trebinja zahvalnicu je dobio Sektor policije, Policijske uprave Trebinje i komandir Policijske stanice Trebinje, Veselin Milićević. Ovu priliku koristimo da se zahvalimo na ukazanom povjerenju i da obećamo da ćemo nastojati da zajedničku saradnju podignemo na viši nivo. 2020. godina je bila godina koja je pokazala koliko je međusobna saradnja bitna.