Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U nastavku pretresa u Janji pronađeno oko 26.000 metaka

| Janja | Četvrtak, 04. mart 2021.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Graničnom policijom BiH nastavili su danas pretres vikendice i drugih prostorija koje koristi lice N.M. na području Janje kod Bijeljine, a u cilju spriječavanja nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Prilikom pretresanja vikendice u otvorima zidova pregrađenim rigips pločama u prizemlju, na spratu i krovu vikendice pronađena je veća količina vojnog naoružanja, kao i vojne opreme (uniforme, panciri, šljemovi i kape), a čije izrađivanje, nabavljenje, nošenje ili držanje građanima nije uopšte dozvoljeno.

Nadalje, danas u nastavku pretresa prostorija koje se nalaze na spratu u improvizovanom zidu pronađena su još 22. metalna vojna sanduka sa oko 26.000 metaka kalibra 7,62 mm.

Napominjemo, da je pretres izvršen pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.