Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od ponedeljka pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na alkohol, vozače „dvotočkaša“ i korištenje elemenata pasivne bezbjednosti

| Banja Luka | Petak, 05. mart 2021.

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od ponedeljka 08. do 14.03.2021. godine sprovodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih supstanci, kontrolu vozača dvotočkaša i kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti.

Akcija usmerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih lijekova sprovest će se u periodu od 11. do 14. marta 2021. godine, dok će se aktivnosti na kontroli vozača dvotočkaša i korištenja elemenata pasivne bezbjednosti (bezbjednosni pojas i sigurniosne sjedalice) provoditi u periodu od 08. do 14. marta 2021. godine.

Na području Policijske uprave Bijeljina u prva dva mjeseca tekuće godine evidentirane su dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala, osam lica je zadobilo teže tjelesne povrede,dok je 21 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola.