Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Uspješno riješena krizna situacija

| Srbac | Srijeda, 10. mart 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška,  uspješno je riješena krizna situacija, u kojoj je lice inicijala M.A. iz mjesta Korovi, opština Srbac, lišeno slobode.

Naime, 09.03.2021. godine oko 13,00 časova, Policijskoj stanici Srbac, prijavljeno je da je u mjestu Korovi, opština Srbac, lice inicijala M.A. iz mjesta Korovi, opština Srbac, ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici u mjestu Korovi, opština Srbac.

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je lice M.A. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključalo u pomoćni objekat.

Izvršena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15,40 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, stupili su u kontakt sa licem i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika.

Lice A.M. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti, Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i Oštećenje ili uništenje javnih uređaja, te je nad istim u toku kriminalistička obrada.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda  Gradiška, policijski službenici su izvršili  pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je  pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe.

O svemu gore navedenom i preduzetom upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv M.A. podnese izvještaj za počinjena krivična djela u redovnoj proceduri.