Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijska stanica LJubinje dokumentovala dva krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ za jedan dan

| LJubinje | Srijeda, 10. mart 2021.

Policijski službenici Policijske stanice LJubinje su 09. marta 2021. godine, otkrili i dokumentovali dva krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ u kojima su ukupno oduzeli 3.590 paklica cigareta različitih marki.

Naime, policijski službenici su oko 12,45 časova, u mjestu Dračevo, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Renault“, tip „Laguna“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala S.S. iz Trebinja. U prtljažniku automobila vizuelnim pregledom je uočena veća količina akcizne robe – cigareta, za koju vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Pretresanje putničkog automobila izvršeno je 10. marta 2021. godine, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 2050 cigareta različitih marki.

Takođe, na dijelu regionalnog puta LJubinje – Bileća, oko 14,45 časova, policijski službenici su kontrolisali putnički automobil marke „Renault“, tip „Clio“ kojim je upravljalo lice inicijala D.P. iz LJubinja. Radnjom pretresa pronađeno je i oduzeto 1540 paklica cigareta različitih marki.

O oba događaja je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica inicijala S.S. i D.P. dostavi u redovnoj proceduri.

U 2021. godini, za dva mjeseca, Policijska uprava Trebinje otkrila je i dokumentovala četiri krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ u kojima je oduzela 67.560 paklica cigareta različitih marki, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 200.000,00KM.