Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja oduzet putnički automobil

| Srbac | Četvrtak, 11. mart 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska stanica Srbac, 10.03.2021. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na tehničku ispravnost vozila i posjedovanja zimske opreme.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice Srbac ukupno su kontrolisali 37 vozila, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisano 20 vozača ili 54,1%, dok je 7 vozača sankcionisano zbog počinjenih ostalih prekršaja, a oduzeto je i jedno vozilo.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, su 10.03.2021. godine oko 21,00 čas u mjestu Kukulje, opština Srbac, pokušali zaustaviti putnički automobil  marke ,,Fiat“, bez registarskih oznaka, ali se isti nije zaustavio na znak ,,STOP“ policijskog službenika.

Nedugo zatim, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, uočen je navedeni putnički automobil ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Kukulje, opština Srbac, te je izvršenom kontrolom utvrđeno da je vozilom upravljalo lice inicijala M.D. iz Srpca.

Daljom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo neregistrovanim vozilom, te da kod sebe nije imalo važeću vozačku dozvolu, a isto je odbilo da se podvrgne testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 3.075,40 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica M.D. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.