Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U Banjaluci oduzeta dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

| Banja Luka | Petak, 12. mart 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Potkozarje, 11.03.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu teretnog vozila marke „Hyundai“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice inicijala S.V. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da vozilo nije registrovano. Takođe, utvrđeno je da je u tovarnom sanduku navedenog teretnog vozila prevozio drvne sortimente bez dokumentacije. O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banjaluka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je S.V. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 19.517 KM.

Istog dana, izvršena je i kontrola putničkog vozila marke „Opel Astra“, kojim je upravljalo lice inicijala Đ.M. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da isti nema važeću vozačku dozvolu. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je Đ.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 3.776KM.

Od lica S.V. i Đ.M. oduzeta su vozila, te će protiv istih biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka - Odjeljenje za prekršaje.