Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Četiri KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

| Banja Luka | Ponedeljak, 15. mart 2021.

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su četiri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“:

-           Dana 12.03.2021. godine u periodu od 20,30 do 20,55 časova policijski službenici Policijske uprave Zvornik izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Zvorniku, gdje je tom prilikom utvrđeno da se u navedenom objektu ne postupa po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije Republičkog štaba za vanredne situacije RS, te je u objektu zatečeno 69 gostiju. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

-           Dana 12/13.03.2021. godine u periodu od 23,45 do 00,30 časova policijski službenici Policijske uprave Foča izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Ustiprača, Novo Goražde, te tom prilikom u objektu zatekli 19 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

-           Dana 13.03.2021. godine u periodu od 20,55 do 21,45 policijski službenici Policijske uprave Doboj izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Modriči, kojoj prilikom su u objektu zatečena 83 lica, a njih 13 na terasi navedenog objekta. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

-           Dana 13.03.2021. godine u periodu od 20,00 do 22,00 policijski službenici Policijske uprave Banjaluka izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Dragočaju, kod Banjaluke kojoj prilikom su u objektu zatekli 85 gostiju. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.