Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Brzom rekcijom policijskih službenika rasvijetljeno krivično djelo ,,Krađa“

| Gradiška | Četvrtak, 18. mart 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, nedugo nakon zaprimljene prijave, brzom i efikasnom reakcijom, rasvijetlili su krivično djelo ,,Krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 17.03.2021. godine oko 08,15 časova, prijavljeno je da su u toku noći 16/17.03.2021. godine, iz dvorišta kuće stanovanja u mjestu Greda, grad Gradiška, otuđene dvije limene bačve u kojima se nalazilo po 200 litara nafte. Operativnim radom policijskih službenika identifikovana su četiri lica inicijala D.T, NJ.Đ, D.Đ. i sedamnaestogodišnjak, svi iz Gradiške, koji se sumnjiče da su u toku noći 16/17.03.2021. godine oko 01,00 čas, putničkim automoblom došli do mjesta Greda i iz dvorišta kuće stanovanja otuđili dvije bačve u kojima se nalazila nafta i isto odvezli.

Policijski službenici su kod lica D.Đ. pronašli navedene bačve sa naftom i iste su uz potvrdu o vraćanju predmeta vraćene vlasniku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i tužilac za maloljetnike koji su naložili da se lica ispitaju na navedene okolnosti i da se prema maloljetnom licu preduzmu mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.