Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Vozio pod dejstvom alkohola 2,45g/kg i kretao se brzinom od 134 km/h

| Laktaši | Petak, 19. mart 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 18.03.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, na magistralnom putu u mjestu Glamočani, opština Laktaši, gdje je propisana brzina kretanja od 100km/h, savremenim uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila, evidentirali su prekršaj prekoračenja brzine od 34km/h počinjen putničkim vozilom marke„Opel Astra“, na način da se pomenuto vozilo kretalo brzinom od 134km/h.

Izvršili su kontrolu navedenog vozila, kojim je upravljalo lice inicijala N.P. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je N.P. upravljao vozilom bez posjedovanja važeće vozačke dozvole. Izvršeno je alkotestiranje lica, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45g/kg. Lice je lišeno slobode i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu.

Zbog gore opisanih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica N.P. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471KM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.