Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Podnesen izvještaj protiv pet lica zbog fingiranja saobraćajne nezgode i prevare osiguranja

| Gradiška | Ponedeljak, 22. mart 2021.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 22.03.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv pet lica koji se sumnjiče da su zajedno, 25.07.2020. godine, u mjestu Dušanovo, grad Gradiška, počinili krivična djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i Prevara u osiguranju.

Lice inicijala D.G. iz Gradiške, policijski službenik Policijske stanice Nova Topola, se sumnjiči da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u sticaju sa krivičnim djelom Prevara u osiguranju“ na način da je tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka pomogao u fingiranju saobraćajne nezgode licima M.V, N.V, M.P. i A.D. svi iz Gradiške koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo Prevara u osiguranju“.

Izvršenjem pomenutih krivičnih djela, osumnjičena lica su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.040 KM, a osiguravajućem društvu iz Bijeljine pričinili materijalnu štetu u istom iznosu.

Protiv policijskog službenika Policijske stanice Nova Topola će u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima i Pravilnikom o disciplinskom postupku biti pokrenut unutrašnji postupak.