Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Tuča i fizički napad

| Mrkonjić Grad | Utorak, 23. mart 2021.

Policijskoj stanici Šipovo, 22.03.2021. godine, oko ponoći, prijavljeno je da je u Kninskoj ulici, opština Šipovo, narušen javni red i mir tučom, vikom i galamom.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo su postupili po navedenoj prijavi, te izlaskom na lice mjesta utvrdili da je lice M.J. iz Šipova u privatnoj kući u Kninskoj ulici, opština Šipovo, organizovlo privatno okupljanje, suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo prisutno oko 30 ljudi. Tom prilikom između šest lica došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom i fizičkim napadom. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Protiv lica M.J. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru, a protiv lica V.M., S.R., S.P., R.J., S.S. i V.M. zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad, a protiv lica V.M. i za počinjeni prekršaj ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo.

Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.