Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača sankcionisano 97%

| Gradiška | Petak, 26. mart 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, realizovana je dvodnevna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korišćenje bezbjednosnog pojasa, sjedalica za djecu, mobilnog telefona za vrijeme vožnje i nepropisnog parkiranja vozila.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 237 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 230 vozača ili 97%. Po akcentu akcije sankcionisana su 182 vozača, dok je 55 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

Od 182 sankcionisana vozača po akcentu akcije, 55 vozača je sankcionisano za nekorištenje bezbjednosnog pojasa, 35 vozača zbog nekorištenja sigurnosnih sjedalica, 23 vozača zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje i 69 vozača zbog nepropisnog parkiranja vozila.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve u cilju podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.