Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U akciji „Vagon“ pronađeno i oduzeto oko 12 kg opojne droge marihuane

| Banja Luka | Petak, 26. mart 2021.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su akciju kodnog naziva „Vagon“ u kojoj su slobode lišena lica inicijala V.B. i T.G. zbog sumnje da su počinili krivična djela „Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja“, u vezi sa krivičnim djelom „Novlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“

Naime, sa realizacijom akcije „Vagon“ započeto je u toku jučerašnjeg dana, kada je uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Srednjobosanskog kantona FBiH, u opštini Novi Travnik slobode lišen V.B. a zatim i izvršeni pretresi na više lokacija koje je osumnjičeni koristio.

Prilikom pretresa pronađeno su i oduzeto oko 12 kilograma biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, više komada vatrenog oružja, više komada municije, dva pancira, više mobilnih telefona i novac u iznosu od oko 1.300 evra.

Policijski službenici MUP-a Srpske su u toku današnjeg dana u Banjaluci slobode lišili lice inicijala T.G. Pretres lokacija i vozila koje je ovo lice  koristilo je još uvijek u toku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica V.B. i T.G. će biti sprovedena u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.