Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva maloljetna lica pod dejstvom opojnih droga i alkohola napala policijske službenike

| Laktaši | Ponedeljak, 29. mart 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 27.03.2021. lišili su slobode dva maloljetna lica zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i zbog počinjenog prekršaja „Tuča i fizički napad“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Karađorđeva u Laktašima uočili dva lica koja se tuku. Policijski službenici su izdali zakonito naređenje licima da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se lica oglušila, te su počela da vrijeđaju policijske službenike. Potom je jedno nepoznato lice napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca nogama u predjelu tjela, nakon čega je lišen slobode. U toku lišenja slobode prilazi drugo nepoznato lice koje fizički napada policijskog službenika zadavši mu više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, nakon čega je pobjeglo sa lica mjesta. Potom je došlo ispred Policijske stanice Laktaši, noseći dva kamena u ruci, te je jedan kamen bacilo u pravcu zgrade policijske stanice, kojom prilikom je došlo do oštećenja vanjskog zida zgrade, a drugi kamen prema policijskim službenicima. Nakon čega je lišeno slobode.

Lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno kod jednog maloljetnog lica 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kod drugog maloljetnog lica 1,18 g/kg alkohola u organizmu.

Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je kod oba lica utvrđeno prisustvo opojne droge „Kokain“ u organizmu.

O svemu je obavješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, te da se protiv maloljetnih lica dostavi Izvještaj u redovnoj proceduri. Obaviješten je i Centar za socijalni rad Laktaši.