Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Prijedor u preventivnoj kampanji „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“

| Prijedor | Ponedeljak, 29. mart 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su danas u okviru planskih preventivnih aktivnosti za 2021. godinu, učestvovali su u kampanji pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“, koja se sprovodi u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske.

Policijski službenici, zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto moto društva iz Prijedora, ukazali su vozačima traktora na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila ali i zaštite svih drugih učesnika u saobraćaju.

Vozačima traktora uručena su žuta rotaciona svjetla, privjesci, svjetloodbojni prsluci i promotivni letak kampanje „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“ koji sadrži upute i mjere koje svaki vozač treba preduzeti na traktoru i radnim mašinama, prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da u sezoni obavljanja poljoprivrednih radova, kada je na javnim putevima učestalo kretanje traktora i radnih mašina, poštuju saobraćajna pravila i propise, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.