Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Oko 500 pripadnika MUP-a Srpske odazvalo se akciji dobrovoljnog darivanja krvi

| Banja Luka | Ponedeljak, 29. mart 2021.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i naši pripadnici uvijek su na raspolaganju Zavodu za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske kada je potrebno obezbjediti neophodne zalihe krvi. Današnja akcija je primjer jedne takve saradnje i humanosti -  poručio je danas direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

On je posjetio Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci, gdje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske darivali krv povodom obilježavanja 4. aprila, Dana policije Republike Srpske.

Direktor Kostrešević je rekao da će 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske darovati krv u naredna tri dana širom Srpske, te istakao da je ovo prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u 2021. godini, ali i da je prošle godine, kada je počela pandemija virusa korona, više od 1.500 policijskih službenika darovalo krv.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske dr Gordana Guzijan rekla je da će pripadnici MUP-a Republike Srpske danas i u naredna dva dana darivati krv u svih deset gradova u kojima postoje transfuziološke službe.

"Od početka pandemije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uvijek bili tu da nam pomognu, kada god smo se obratili da su nam zalihe krvi smanjene. Do sada je organizovano pet akcija, ali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u velikom broju i mimo toga dolazili samostalno", navela je Guzijanova.

Policijski službenik Danijel Miljić rekao je da daruje krv već nekoliko godina i da mu je to velika čast i uvijek novo iskustvo.