Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Dva lica lišena slobode zbog počinjena tri krivična djela

| Gradiška | Srijeda, 31. mart 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 30.03.2021. godine, lišili su slobode dva lica inicijala Ž.S. i N.B., obojica iz Gradiške, a koji se sumnjiče da su počinili krivična djela ,,Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“, ,,Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i ,,Falsifikovanje isprave“.

Naime, 30.03.2021. godine u jutarnjim časovima, policijski službenici Policijske stanice Gradiška, obavljajući redovne poslove i zadatke, u mjestu Trebovljani, grad Gradiška, izvršili su kontrolu teretnog vozila kojim je upravljalo lice inicijala N.B. a koji je prevozio drvne sortimente i tom prilikom pokazao dokumentaciju za prevoz istih. Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da porijeklo drvnih sortimenata nije sa područja grada Gradiške i da je prikazana dokumentacija falsifikovana i ne važi za prevoz navedenih drvnih sortimenata, te da je ista izdata od strane radnika javnog preduzeća inicijala Ž.S. koji je na taj način počinio krivična djela ,,Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“, ,,Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, dok je lice N.B. počinilo krivično djelo ,,Falsifikovanje isprave“.

O nevedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, te da se u redovnoj proceduri protiv istih dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.