Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U Banjaluci oduzeta tri vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

| Banja Luka | Petak, 02. april 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 01.04.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „Citroen“, kojim je upravljalo lice inicijala J.M. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom iako je vozilo odjavljeno zbog nekorištenja i registarske tablice vraćene u PU Banjaluka. Provjerom u službenim evidencijama, utvrđeno je da je J.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 3.230KM.

Istog dana, izvršena je kontrola putničkog automobila marke„Audi“, kojim je upravljalo lice inicijala T.A. iz Modriče. Kontrolom je utvđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je T.A. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 16.033KM.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, istog dana, izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Pobrđe, a u kojoj je učestvovalo lice inicijala M.P. iz Teslića. Uviđajem je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je M.P. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.700KM.

Od lica J.M., T.A. i M.P. zbog počinjenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih oduzeta su vozila, te će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, nadležnom sudu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.