Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Efikasnim reakcijom policije rasvjetljeno pet krađa

| Banja Luka | Ponedeljak, 05. april 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 02.04.2021. godine, neposredno nakon zaprimljene prijave, identifikovali su i lišili slobode tri lica inicijala T.R., D.R. i D.A. iz Pančeva, Republika Srbija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krađa“.

Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana, od strane oštećenog lica prijavljeno je, da je iz trgovinske radnje u Banjaluci ukraden novčanik. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, utvrđeno je da su navedena lica na području Grada Banjaluka, tokom mjeseca marta i aprila tekuće godine počinila još četiri krivična djela „Krađa“. Meta napada su bili novčanici i mobilni telefoni. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 2.500KM.

Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca, kao i mobilni telefon, a za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz navedenih krivičnih djela. Oduzeti predmeti će biti vraćeni vlasnicima.

S obzirom da se radi o državljanima Republike Srbije, nakon završene kriminalističke obrade, lica su predata Službi za poslove sa strancima, Terenski Centar Banjaluka.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.