Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U Banjaluci oduzeta tri vozila i radna mašina od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

| Banja Luka | Ponedeljak, 12. april 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 09.04.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „Fiat“, kojim je upravljalo lice inicijala T.I. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je T.I. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 6.640 KM.

Istog dana, izvršena je kontrola radne mašine „IMT“ bez registarskih oznaka, kojom je upravljalo lice inicijala D.R. iz Laktaša. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao radnom mašinom koja nije registrovana. Takođe je utvrđeno  da je u prikolici radne mašine prevozio drvne sortimente bez dokumentacije. O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banjaluka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je D.R. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.470KM.

Policijski službenici Policijske stanice Potkozarje, 10.04.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu teretnog vozila marke „Caddy“, kojim je upravljalo lice inicijala Đ.M. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da u tovornom sanduku navedenog teretnog vozila prevozio drvne sortimente bez dokumentacije. O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banjaluka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Krađa“. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je Đ.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 3.776KM.

Istog dana izvršena je i kontrola putničkog vozila marke „Audi“, kojim je upravljalo lice inicijala S.V. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je S.V. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 19.517KM.

Od lica T.I., Đ.M. i S.V. zbog počinjenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih oduzeta su vozila, kao i od lica D.R. radna mašina, te će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, nadležnom sudu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.