Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Otkriveno i sankcionisano više lica koja su nabavljala, stavljala u promet i konzumirala opojnu drogu

| Doboj | Utorak, 13. april 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 09.04.2021. godine, u mjestu Šešlije, područje Grada Doboja, prilikom kontrole putničkog automobila marke „Peugeot 308” kojim je upravljalo lice inicijala S.V. sa područja grada Doboja., u prljažniku vozila su pronašli i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 28,122 grama.

Navedena količina opojne droge je pronađena  prilikom pregleda opreme za vozilo, odnosno ispod rezervnog pneumatika.

Nakon izvršenog potrebnog vještačenja protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Policijska stanica Doboj 1 je u prethodna tri mjeseca samostalno preduzela niz preventivnih i represvnih mjera i radnji što je dovelo do značajnih rezultata na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Navedena policijska stanica je u periodu januar-mart 2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela šest Izvještaja o izvršenim krivičnim djelima, a od toga pet krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i jedno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Otkrivena su i evidentirana 42 prekršaja u vezi opojnih droga (Zakon o sprečavanju suzbijanja opojnih droga -10;  dva Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnika; Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH-30).

U navedenom periodu ukupno je oduzeto 237 grama  „Marihuane“ i 226 grama „Spida“. Na području grada Doboja provedena je i operativna akcija „Dostavljač“ prilikom čega su lišena slobode četiri lica.

Policijski službenici naše Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa kontinuiranim planskim aktivnostima koje će biti usmjerene na otkrivanje svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.