Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pronađen izvršilac krivičnih djela „Teška krađa“

| Istočno Sarajevo | Petak, 16. april 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Pale su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ i „Teška krađa“ u pokušaju“, a radi se o licu inicijala S.G. iz Pala.

Podsjećamo, navedenoj Policijskoj stanici dana 06.03.2021. godine prijavljeno je da je iz trgovinske radnje u Univerzitetskoj ulici u Palama, maskirano lice, uz prijetnju hladnim oružjem, otuđilo iz kase novac u iznosu od 400 KM.

Takođe, dana 13.04.2021. Policijskoj stanici Pale prijavljeno je razbijanje stakla i nasilno otvaranje prostorija trgovinske radnje, u mjestu Sumbulovac, opština Pale, kojom prilikom je nastupila materijalna šteta.

Na osnovu naredbe nadležnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres stana koji koristi navedeni i tom prilikom pronađeno i oduzeto hladno oružje - nož, kao i ostali predmeti koji su korišteni u izvršenju krivičnog djela.

Lice S.G. lišeno je slobode, kriminalistički obrađeno, nakon čega će protiv istog, biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Srajevu.