Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Oduzeto vozilo od lica H.A. koje je višestruki povratnik u činjenju prekršaja

| Banja Luka | Ponedeljak, 19. april 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 17.04.2021. godine, postupili su po prijavi da nepoznato lice u mjestu Bistrica, Grad Banjaluka, vrši neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice H.A. iz Vukosavlja koje se do mjesta Bistrica dovezlo putničkim automobilom marke „Golf“. Izvršenom kontrolom utvrđeno je, da je lice H.A. upravljalo vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Zbog gore navedenog prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica H.A. vozilo je oduzeto. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja „Neovlašćeno prikupljanje dobrovoljnih priloga“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od oko 25.230 KM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.