Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog napada na policijske službenike

| Šipovo | Srijeda, 21. april 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 20.04.2021. godine, lišili su slobode lice M.B. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, 20.04.2021. godine, oko 02,30 časova, patroli policije koja je obavljala redovne poslove i zadatke, u ulici Karađorđeva, opština Šipovo, prišli su M.B. i J.L. oboje iz Šipova i tom prilikom M.B. koji je bio u vidno pijanom stanju, je počeo da ih verbalno napada upućujući im prijetnje, te je i fizički nasrnuo na jednog policijskog službenika, nakon čega se dao u bijeg. Policijski službenici su službenim vozilom krenuli za M.B. koji je bacio kamen na službeno vozilo. Sve vrijeme dok su policijski službenici vršili službene radnje prema licu M.B. ometala ih je J.L. koja je bila u društvu sa istim. Osumnjičeni M.B. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, dok je J.L. uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj.