Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Podnešen izvještaj tužilaštvu protiv tri lica zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

| Banja Luka | Četvrtak, 29. april 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv tri lica inicijala M.S. iz Bijeljine, D.Š. i Ž.T. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su dana 05.04.2021. godine kao članovi i odgovorna lica „Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske“ i „Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srspke“ na prostoru između Palate predsjednika Republike Srpske i Administrativne službe grada Banjaluka postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno Zaključku o izmjenama i dopunama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom Korona u Republici Srpskoj od dana 04.04.2021. godine.