Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lice lišeno slobode upućivalo prijetnje policijskom službeniku

| Foča | Utorak, 04. maj 2021.

Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ prema licu K.F. iz Foče koji je 03.05.2021. godine oko 00,10 časova u prostorijama Policijske stanice Foča upućivao prijetnje po život i tijelo dežurnom rukovodnom radniku Policijske stanice Foča.

Naime, 02.05.2021. godine oko 23,05 časova licima K.F. i M.M. iz Foče su od strane policijskih službenika uručeni prekršajni nalozi zbog učinjenog prekršaja iz čl. 24. Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, jer su se isti oglušili o zakonito izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa radom ugostiteljski objekat u kojem su isti boravili. Navedena lica su potom vrijeđala patrolu  policije. Na osnovu izvršenog alkotestiranja, kod K.F. je utvrđeno 1,72 g/kg prisustva alkohola u organizmu, a kod M.M. 2,88 g/kg alkohola u organizmu. Lica su potom lišena slobode.

O događaju je obavješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je ovlastio policijske službenike da preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi dokumenatovanja krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.