Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Efikasnim radom rasvjetljene dvije teške krađe i otkriveno krivično djelo falsifikovanje isprave

| Banja Luka | Utorak, 04. maj 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 01.05.2021. godine preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i lišili slobode tri lica inicijala O.A. iz Laktaša i D.D. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Teška krađa“ i T.B. iz Republike Slovenije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana, od strane lica T.B. iz Republike Slovenije prijavljeno je, da je izvršena provala u stan na području Grada Banjaluka čiji je on privremeni korisnik. Kod lica O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da lice T.B. koristi falsifikovana dokumenta, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen pretres stana koji koristi navedno lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti falsifikovana putna isprava i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, sim kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Nakon kriminalističke obrade lice T.B. je predato Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Takođe, lice O.A. se sumnjiči da je 29.04.2021. godine provalio u kuću na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je otuđio torbicu sa novcem i ličnim dokumentima. Kod lica O.A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.