Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od danas pojačana kontrola vozača „dvotočkaša“ i kontrola tehničke ispravnosti na području Policijske uprave Bijeljina

| Bijeljina | Ponedeljak, 17. maj 2021.

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda vozača „dvotočkaša“ i tehničke ispravnosti motornih vozila, Policijska uprava Bijeljina od danas do 23.05.2021.godine vrši pojačane aktivnosti kontrole vozača na području Uprave, usmjerenu na vozače  dvotočkaša i tehničku ispravnost vozila.

Naime, u prva tri mjeseca 2021. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina je narušeno događanjem većeg broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima u odnosu na isti period 2020. godine. U ovom periodu evidentirane su dvije nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala, dok je u istom periodu 2020. godine nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Takođe, evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda sa težim tjelesnim povredama, a u 2020. godini evidentirano je 12 takvih SN.Sa lakšim tjelesnim povredama evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda, a 2020 godine 42 SN.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.