Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Vozač u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu

| Foča | Utorak, 18. maj 2021.

Na magistralnom putu Ustiprača-Novo Goražde, u mjestu Kamenolom, opština Novo Goražde 17.05.2021. godine oko 22,25 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, a na  vozilu je nastupila materijalna šteta.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je jedno vozilo i to PMV „VW Bora“ kojim je upravljao M.S. iz Novog Goražda. Nakon ukazane ljekarske pomoći sva četiri povređena lica iz pomenutog vozila su upućena u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje liječenje.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde, a o svemu je obaviješten dežurni nadležni tužilac. Tom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod vozača M.S. u količini od 1,34 g/kg. Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Iz Policijske uprave Foča apelujemo na sve vozače da se prilikom vožnje pridržavaju saobraćajnih propisa te da ne upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju.