Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Promovisane nove snage Policijske uprave Doboj i MUP-a Republike Srpske

| Doboj | Utorak, 18. maj 2021.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković organizovao je danas prijem za 28 kadeta 22. klase Policijske akademije koji su početkom maja započeli pripravnički staž u ovoj Upravi.

Prijemu je prethodila smotra, a Radinković je rekao novinarima da će kadeti praksu obavljati u sklopu organizacionih jedinica ove Uprave i to staničnim jedinicima Doboj jedan i dva, Modriča, Derventa i Teslić.

Tokom praktičnog dijela proći će sve organizacione jedinice na poslovima kriminalističke i saobraćajne policije, upravno-pravne poslove, protivpožarnu zaštitu i druge poslove koji su im potrebni da usavrše svoja znanja, rekao je Radinković. On je naveo da nakon praktičnog dijela slijedi pripravnički staž, te polaganje stručnog ispita pred stručnom komisijom, nakon čega postaju ravnopravni pripadnici MUP-a Republike Srpske.            

Načelnik Radinković je rekao da je u toku konkurs za novi upis u Policijsku akademiju s ciljem podmlađivanja sastava. On je dodao da će najbolji u klasi, kadet Darko Đekić, nakon položenog stručnog ispita moći da bira organizacionu jedinicu u kojoj želi da radi.

Đekić kaže da mu je čast da nosi policijsku uniformu i njena znamenja, sa željom da bude u službi građana i države.

Aleksandra Alvirović jedina je žena na praksi, koja kaže da je ljubav prema policijskom pozivu naslijedila od oca koji je pripadnik MUP-a Republike Srpske.