Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišen slobode zbog nezakonitog lova

| Gradiška | Ponedeljak, 31. maj 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 29.05.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.T. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo Nezakonit lov“.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 29.05.2021. godine oko 19,40 časova prijavljeno je da se sumnja da je u mjestu Podgradci, grad Gradiška, izvršen krivolov i da se koristi vozilo marke VW Caddy“.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u mjestu Gornji Podgradci, zaseok Palež, grad Gradiška, izvršili kontrolu navedenog vozila kojim je upravljalo lice M.T. te je na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen pretres vozila, kojom prilikom je pronađena i oduzeta odstrijeljena jedna divljač (srna), kao i lovačko oružje. 

Lice M.T. lišeno je slobode, a odstrijeljena divljač predata je lovočuvaru Nacionalnog parka Kozara“, dok će oduzeto lovačko oružje biti dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se osumnjičeni nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo Nezakonit lov“.