Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministru Lukaču uručeno 35 digitalnih kartica za kontrolu digitalnih tahografa

| Banja Luka | Utorak, 29. jun 2021.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem, koji je ministru Lukaču uručio35 digitalnih kartica za kontrolu digitalnih tahografa.

Ministar Lukač je istakao da će  na ovaj način bezbjednost u saobraćaju biti unaprijeđena.

Digitalne kartice će dobiti policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. NJih 35 je već obučeno za primjenu kojom ćebiti  spriječena bilo kakva zloupotreba. I dalje ćemo u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i Agencijom za bezbjednost saobraćaja da radimo na poboljšanju bezbjednosti, rekao je ministar Lukač i podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina smanjen broj poginulih lica na putevima u Srpskoj kojih je 2015. godine bilo 151, a prethodne godine 101.

Ministar Ćorić je naglasio da je cilj smanjenje broja poginulih lica u saobraćaju, čemu će doprinjeti i kontrola tahografa.

Policijski službenici dobiće legitimacije koje će se koristiti za kontrolu tahografa, a softver je kompatibilan se evropskim normama", naveoje ministarĐorić.