Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Saradnja policije i lokalne zajednice dala odlične rezultate

| Istočno Sarajevo | Srijeda, 30. jun 2021.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac sa saradnicima, u proteklom periodu održao je niz radnih sastanaka sa predstavnicima lokalnih zajednica na teritiriji koju operativno pokriva ova Uprava.

Sastanci su održani sa gradonačelnikom Grada Istočno Sarajevo i načelnicima osam opština na temu bezbjednosne situacije, rezultata rada, te započetih, ali i ostvarenih projekata kao i dosadašnje i buduće saradnje.

Akcenat u razgovorima stavljen je na jedan od većih zajedničkih projekata lokalnih zajednica i policije, a to je projekat sistema video - nadzora pod nazivom „Bezbjedan Grad“.

Analiza dvogodišnjeg rada ovog sistema pokazala je jako dobre rezulatate u pogledu bezbjednosti građana i njihove imovine.

Sa razvojem i izgradnjom Grada i opština na teritoriji PU Istočno Sarajevo ukazala se potreba za nadogradnjom i unapređenjem postojećeg sistema video-nadzora, te je dogovoreno od strane svih učesnika radnih sastanaka da u narednom periodu bude ostvaren projekat unapređenja navedenog sistema.

Zajednički zaključak je konstantna međusobna saradnja policije i lokalne zajednice kroz otvoren dijalog o potrebama i eventualnim problemima, a sve u cilju održavanja i unapređenja stanja bezbjednosti.