Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Rasvijetljeno više krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“

| Pale | Srijeda, 21. jul 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Pale preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“, izvršenih na štetu fizičkih i pravnih lica na području Pala, identifikovali su izvršioce tri krivična djela „Teške krađa“ i jednog krivičnog djela Krađa.  Radi se o licima V.T. i M.K. iz Pala.

Lice V.T. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 12.07.2021. do 20.07.2021. godine na području Pala iz ugostiteljskih objekata,  službene prostorije šumskog gazdinstva i podrumske prostorije, otuđio kompjuter, određenu količinu alkoholnih pića, električnih uređaja, garderobe i posuđa, dok se M.K. sumnjiči da je vršio prodaju otuđenih stvari u cilju podjele ostvarene novčane dobiti sa navadenim V.T..

 Na osnovu naredbe nadležnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres stana koji koristi V.T. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti iz krivičnih djela , dok je od lica M.K. oduzeta određena količina alkoholnog pića.

Pronađeni predmeti biće vraćeni vlasnicima.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostvaljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.