Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Do sada vakcinisano 1.870 pripadnika MUP-a Srpske, prijavljeno još 1.000

| Banja Luka | Četvrtak, 22. jul 2021.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević obišao je danas pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske koji su se vakcinisali u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci.

Direktor Kostrešević je rekaoda je do sada vakcinisano 1.870 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,ali da to nije konačan broj, jer se dobar dio njih vakcinisao u Srbiji.

Za vakcinaciju je prijavljeno još 1.000 pripadnika. Nabolji način da se što mirnije uđe u period jeseni i zime jeda se postigne što veća imunizacija, a  jedini trenutni mogući način za to jeproces vakcinacije“, zaključio je direktor Kostrešević.

On se zahvaliodirektoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i njegovim ljudima za izuzetnu saradnju sa policijom Republike Srpske tokom pandemije.

Direktor Kostrešević je naveoda je vakcinisan protiv virusa koronajoš u martu, te da je vakcinisano kompletno njegovo okruženje, kao i osoblje kabineta, te pozvao i ostale kolege i građane da se odazovu što masovnije ovom procesu.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da Institut nastavlja proces vakcinacije, prije svega u institucijama od javnog značaja kao što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Sa zadovoljstvom vakcinišemo naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i cilj nam je da u što kraćem periodu obuhvatimo što veći broj kolega iz te institucije, jer nam je cilj da jesen dočekamo što mirnije, što se tiče epidemiološke situacije, rekao je Zeljković.

On je naveo da će u toku sedmice biti zaokružen broj od 1.000 vakcinisanih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u banjalučkoj regiji, dodavši da ima dodatni broj pripadnika Ministarstva koje treba vakcinisati u cijeloj Republici Srpskoj.