Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronađen zasad indijske konoplje

| Berkovići | Petak, 23. jul 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronašli 30 stabljika zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju. Policijski službenici su lišili slobode  lice D.G. koja se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koristi D.G., i tom su u kući koju koristi pronađeni i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti  eksploziv i elektronske detonatorske kapisle.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 66 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega su četiri krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 62 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.