Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Iz saobraćaja isključeno 78 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

| Zvornik | Srijeda, 28. jul 2021.

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekršaja u dnevnim uslovima upotrebe sigurnosnog pojasa i dječije sjedalice, a u noćnim uslovima na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U okviru navedene akcije 2.580 učesnika u saobraćaju  je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 78 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod 9 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 3 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

U okviru navedene akcije u dnevnim uslovima, njih ukupno 64 sankcionisano je zbog ne korištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 50 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i neprosisnog prevoženja djece. 

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 389 prekršaja, od čega je njih 189 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.