Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sankcionisano 87.5% učesnika u saobraćaju

| Gradiška | Petak, 30. jul 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, 27. i 29.07.2021. godine, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila i korišćenja bezbjednosnog pojasa.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 176 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su sankcionisana 154 vozača ili 87,5%. Po akcentu akcije sankcionisana su 123 vozača, dok je 31 vozač sankcionisan po drugim osnovama.

Od 123 sankcionisana vozača po akcentu akcije, 87 vozača je sankcionisano zbog tehničke neispravnosti vozila, a 36 vozača za nekorištenje bezbjednosnog pojasa. Takođe, 31 vozač je sankcionisan i po drugim osnovama, a oduzeta su i dva vozila.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 29.07.2021. godine oko 12,00 časova, u ulici 16 krajiške brigade, grad Gradiška, zaustavili su i kontrolisali putnički automobil  marke ,,Ford“, kojim je upravljalo lice S.N. iz Gradiške.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 1.200 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica S.N. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Takođe, 27.07.2021. godine oko 13,20 časova od lica D.P. oduzeto je i putničko vozilo marke ,,Škoda“.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.