Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Protiv virusa korona vakcinisano više od 3.000 pripadnika MUP-a Srpske

| Banja Luka | Petak, 30. jul 2021.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci danas su protiv virusa koronavakcinisani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je posjetio ministar Dragan Lukač i naveo da je do sada vakcinisano više od 3.000 pripadnika našeg Ministarstva.

Ministar Lukač je naveo daje od ukupnog broja vakcinisanihpripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske najviše policijskih službenika.

Više od 1.500 njih je primilo i drugu dozu vakcine, a jošmnogo čeka vakcinaciju. Ovo je najbolji način da se borimo protiv pandemije, a posebno je značajno za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su svakodnevno izloženi brojnim kontaktima", rekao je ministar Lukač i pozvaosve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,ali i građane koji do sada nisu vakcinisani, da to uradei zaštite sebe, svoje porodice i okruženje.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da jeMinistarstvo unutrašnjih poslovajedno od ministarstava koje je najbolje organizovalo vakcinaciju svojih pripadnika.

"Nadam se da ćemo u Ministarstvu unutrašnjih poslovapreći 60 odsto vakcinisanih, što bi bio zadovoljavajući procenat, imajući u vodi koliko su nam pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovavažni u funkcionisanju Republike Srpske", rekao je Zeljković.