Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

PU Trebinje obilježila Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima

| Trebinje | Petak, 30. jul 2021.

Povodom 30. jula - Svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima policijski službenici svih policijskih stanica Policijske uprave Trebinje izvršili su podjelu letaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u saradnji sa World Vision BiH izradilo promotivni materijal za obilježavanje svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima 30. jul.  na kojima su ispisane osnovne informacije o trgovini ljudima, da im je osnovni ciljem otvaranja svjesti kod građana šta predstavlja trgovina ljudima, koji su najčešći oblici trgovine ljudima i kao možemo pomoći da sačuvamo tuđe živote ukoliko primjetimo zlouopotrebe ili iskorištavanja.

Policijska uprava Trebinje nije imala evidentiranih krivičnih djela trgovine ljudima u proteklom periodu  2021. godine, kao ni u predhodnim godinama.

Apelujemo na sve građane da ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koje upućuju na trgovinu ljudima ili su sami žrtve zloupotrebe, da iste prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan servisni broj „122“.