Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sastanak sa predstavnicima Agencije za upravljanje oduzetom imovinom i predaja trajno oduzetih motornih vozila

| Prijedor | Utorak, 07. septembar 2021.

U prostorijama Policijske uprave Prijedor protekle sedmice održan je radni sastanak rukovodstva Policijske uprave Prijedor i predstavnika Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske.

Na sastanku se razgovaralo o postupanju u slučajevima privremenog oduzimanja vozila od višestrukih počinioca prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, za koja su nakon okončanja sudskog postupka donesena rješenja o trajnom oduzimanju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom ove godine oduzeli ukupno 61 vozilo. 

Na osnovu do sada okončanih sudskih postupaka, rješenjem je naloženo trajno oduzimanje osam vozila kojima su počinjeni prekršaji iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i koja su za vrijeme trajanja postupka bila deponovana u krugu Policijske stanice Kozarska Dubica.

Realizacijom rješenja nadležnog suda, danas se započelo sa predajom vozila Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske i njihovim transportom iz kruga Policijske stanice.

U cilju prevencije vršenja težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu višestrukih počinioca prekršaja. Motorna vozila za koja se kontrolom utvrdi da su predmet izvršenja prekršaja biće privremeno oduzeta.