Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijska uprava Prijedor u preventivnoj kampanji „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“

| Prijedor | Petak, 01. oktobar 2021.

Policijski službenici Polciijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, danas su u okviru planskih preventivnih aktivnosti za 2021. godinu učestvovali su u kampanji pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ koja se sprovodi u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske.

Policijski službenici zajedno sa predstavnicima Auto moto društva iz Kozarske Dubice ukazali su vozačima traktora na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju. Cilj ove preventivne kampanje jeste smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila i zaštita svih drugih učesnika u saobraćaju.

Predstavnici Auto-moto društva vozačima traktora uručili su žuta rotaciona svjetla i promotivni letak kampanje „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ koji sadrži uputstvo o mjerama koje svaki vozač treba preduzeti na traktoru i radnim mašinama prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.