Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pronađena i sankcionisana lica koja su pucala u Istočnoj Ilidži

| Istočna Ilidža | Subota, 16. oktobar 2021.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža 15.10.2021. godine prijavljeno je da u Kasindolskoj ulici u Istočnoj Ilidži nepoznata lica pucaju iz vatrenog oružja.Policijski službenici operativnim radom  došli su do saznanja da se u vezu sa prijavljenim događajem mogu dovesti lica inicijala M.M.K. i Đ.L. iz Istočne Ilidže.

Na osnovu naredbe suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M.K. kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije puške, gasni pištolj i 74 komada metaka različitog kalibra, a navedeno lice lišeno slobode.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv M.M.K. Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Takođe, licima M.M.K i Đ.L. izdati su prekršajni nalozi za počinjen prekršaj „Neovlaštena upotreba vatrenog oružja“ iz člana 16. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i člana 34. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske.